Michèle Wattel, talentspel coach bij Bureau WonderWell
therapeut coach trainer

Over mij

Michèle Wattel, geboren in 1967, oprichter en eigenaar van Bureau WonderWell in Zutphen.

Mijn achtergrond

Ik ben moeder, leerkracht, therapeut, coach & trainer met een voorliefde voor werken met mensen die willen helen, groeien en floreren. In 2006 besloot ik om mijn werkzame leven helemaal in eigen hand te nemen en verliet ik na 13 jaar het basisonderwijs. In 2007 heb ik Bureau WonderWell opgericht.

Het is het werk van mijn hart om mensen te begeleiden die de moed hebben om in de onderstroom met zichzelf aan de slag te gaan. Bezieling is mijn drijfveer.

De zelfstandigheid, vrijheid en flexibiliteit binnen mijn eigen onderneming zijn inspirerend en uitdagend. Als mens en professional verdiep en ontwikkel ik me voortdurend d.m.v. intervisie, studie en eigen proceswerk. De weg ontvouwt zich onder mijn voeten en Bureau WonderWell groeit daarin mee. Het is een verrassend pad dat ik in verwondering volg.

De papieren bij mijn levens- en werkervaring heb ik behaald op het terrein van Primair Onderwijs, Gestalt-art psychotherapie, psychopathologie, bio-energetica, schaduw- en traumawerk, zielengenezing, Talentenspel coaching & training en vergeving.

En ik ben medegrondlegger van het Talentenspelfundament zoals dat er inmiddels ligt in de vorm van de Stichting Talentenspel.

Mijn passie & werkwijze

Werken met mensen die op hun unieke weg een spiegel en wat stapstenen kunnen gebruiken, is mijn passie. De uitgangspunten van de Bureau WonderWell zijn helder, authentiek en transformatief.

Ik breng mijn eigen levensloop en -ervaring mee in de begeleiding. Wie ik ben is hoe ik werk; diepgaand, helder, speels en spiegelend. Dat doe ik 1-op-1 in individuele begeleidingstrajecten, 1-op-2 met partners en ik werk ook heel graag met groepen en de dynamiek daarvan.

Ieder traject en elke training snijdt diep en brengt je ver.

‘Als een bloempje in de zon komen al mijn laagjes tot bloei.
Zonder eerst te weten welke kleuren ik ga zien
weet iets in mij waar ik die kleur kan vinden.
Ik groei en kom laagje voor laagje tot bloei
zonder belemmeringen van heden of verleden.
Begeleid waar nodig, zoekend met mijzelf,
vindt en neemt elke bloempje haar plek in.
Die plek, die prachtige bloem…ben ik zelf.’

Bedankt voor je vragen en wijsheid.
Liefs, Lise

Over Bureau WonderWell

Wat mag je verwachten van een traject bij Bureau WonderWell?

Het Talentenspel

Binnen de coaching, de therapie, de trainingen, workshops en jaartrajecten gebruiken we Het Talentenspel als basismethodiek voor jouw herstel, groei en verdieping.

Deze unieke en diepgaande coaching tool is ontwikkeld door Willem Glaudemans en door mij aangevuld en verder in balans gebracht in 2012. Dit betreft een toevoeging van 13 archetypische talenten vanuit mijn specialisme; werken met oorspronkelijke vrouwelijke archetypen, vrij van vervorming en oordelen.

De individuele en relatie coaching behelst een intensief traject van gemiddeld 6 à 7 sessies dat je verder brengt in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

Voor groepen zijn er zowel particulier als zakelijk vele mogelijkheden; van een dagworkshop tot een teamtraining, of een volledig jaartraject.

Het Talentenspel heeft als uitgangspunt dat iedereen een levensmissie heeft en de bijbehorende talenten om die missie te verwezenlijken. Deze ontdekken en kunnen gebruiken is vervullend en geeft duurzaam richting aan je leven, je loopbaan en je toekomst.

Inzicht op drie niveaus

Het Talentenspel is een inzicht- en ontplooiingspel. Het geeft je inzicht op drie niveaus:

  1. Met welke 13 talenten geef ik mijn leven en loopbaan vorm?
  2. Hoe stevig sta ik op eigen benen, heb ik zelf de regie in m’n leven en werk als Koning/in van mijn innerlijke koninkrijk?
  3. Waar gaat mijn Ziel van zingen en ken ik mijn levensmissie?

Op ieder niveau kan sprake zijn van verwarring, verstarring of vervorming. Het diepgaand werken met het Talentenspel brengt duurzame verheldering, versterking en herstel.

Hierbij werken we langs twee assen:

  • De horizontale as. Waar sta ik in relatie tot de wereld om me heen; mijn werk, persoonlijk leven en mijn relaties?
  • De verticale as. Waar sta ik in mijn ontwikkeling; m’n levensverhaal, familiesysteem en de Reis van mijn Ziel?

Je bewuste vraag is de ingang tot jouw traject. Wat er in je onderstroom tot bewustzijn en ontwikkeling wil komen brengt je voorbij patronen, overtuigingen en belemmeringen. De uitkomst van de begeleiding is werkelijke, blijvende groei en verandering.

In je Schaduw bevindt zich je Schat

In de begeleiding werken we aan het versterken van je draagkracht om je thema’s, patronen en traumasporen te kunnen verhelderen en uitzuiveren. Het traject of de training draait in de kern om bewustzijnsontwikkeling. Je krijgt zicht op wat in je systeem belemmerend werkt op je eigenwaarde, vitaliteit en je bezieling en de tools om dit te herstellen.

Je (her)vindt gaandeweg steviger grond onder je voeten waardoor je gerichter gaat bewegen richting jouw authentieke bestemming.

Welke vraag je ook hebt, in je binnenwereld liggen antwoorden te wachten. Om de zuivere stem van je Ziel te kunnen horen mag je ratio verstillen. Dat is de Reis naar binnen en zo ontrafelen we je verhaal en vind je jouw Schat.

Ieder traject en elke training bij Bureau WonderWell draait om bezinning en bezieling. Het gaat over ballast opruimen, volwassen worden en de vreugde van je plek innemen. We werken diepgaand én licht vanuit een veilige bedding. Het speelveld waarbinnen we op onderzoek gaan is open en ruim waardoor je meer kunt aangaan dan je misschien verwacht.

Schaduwwerk is helend werk, het verlicht je leven.

Je missie leven is je bestemming, dat geeft vreugde.

“Er is echt iets gedraaid in mij…

Mijn talenten liggen thuis zichtbaar op de schouw en ik neem ze bewust iedere dag mee. M’n diepe twijfel en onzekerheid zijn van de baan. Ik begin ook beter te slapen, afgelopen periode zelfs iedere nacht.”

— Corin Kemp